Telefon: +46 8 463 23 00

Novare spanar – Business Arena Stockholm 2017

Publicerat 2017, 26 september av Rebecka Billström

En av de största nordiska mötesplatserna för beslutsfattare inom fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn är den årligt återkommande mässan Business Arena Stockholm. I år gick den av stapeln på Stockholm Waterfront Congress med över 6000 besökare och 400 talare.

Daniele Terrizzi och Christian Agneskog arbetar med rekrytering på Novare och bevakade mässan för Novares räkning.

Hur skulle ni beskriva Business Arena för någon som inte varit där tidigare?
Det är en gigantisk träffpunkt för alla som är verksamma inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Det finns få mötesplatser som lyckas samla all den här kompetensen och spännande människorna så det kändes självklart att vara på plats.

Hur var årets Business Arena?
Bra, många spännande möten och intressanta föreläsningar. Innehållet var relevant och det var svårt att välja mellan alla programpunkter. Bland annat gick vi på ett seminarium som handlade om  vad som händer med fastighetsutvecklare när handeln förändras – närbutikerna gör comeback medan citynära lägen får allt tuffare konkurrens från köpcentrum. Hur arbetar fastighetsägarna med att anpassa sig till det? Vi var också på en diskussion om den tidigare bristen på konkurrens av byggbolag.  Hur resonerar kommunerna kring att allt fler nya men mindre byggbolag får stora markanvisningar och med det nya sätt att finansiera byggen?

Vilka trender ser ni?
Digitaliseringen är ständigt närvarande, det påverkar allt fler i fastighetsbranschen och inte bara för de som är i handelssektorn utan även för allt fler i byggbranschen. Där har vi bara sett början på en stor utveckling framåt.

Vad var den största snackisen?
Många av de vi träffade återkom till stora bostadsbyggandet som sker idag. Byggs det för mycket och framför allt – byggs det för rätt målgrupper? Marknaden är lite lugnare nu och det tar vissa som ett tecken på en normalisering och andra var lite mer frågande om utvecklingen framåt.

Läs mer om programmet i sin helhet >>


« »